Moderní tradice v gastronomii všedních dní.
 
 

NETRADIČNÍ RECEPTY Z HOVĚZÍ KLIŽKY

Byli jsme oslověni novinami PRÁVO, abychom uvařili netradiční pokrmy z hovězí kližky. Zhostili jsem se tohoto úkolu s nadšením. Naši kuchaři zapojili fantazii a připravili hovězí kližku na více způsobů. Jelikož hovězí kližku je  zapotřebí déle upravovat, doporučujeme ji kombinovat se surovinami, které se delším tepelným procesem neznehodnocují a neničí. Napřílkad s fazolovými lusky, čočkou, rajčaty, řapíkatým celerem a mnoha dlašími druhy zeleniny. Jeden z receptů, které jsem vařili, si Vám dovolujeme přiblížit. Můžete sami vyzkoušet Vaše umění.
Pikantní kližka se žampiony a pepřovou omáčkou (4 porce)
  600 g hovězí kližky, sůl, divoké koření, 1 lžička francouzské hořčice, worcester, špetka cukru, 1 lžička nakládaného zeleného pepře, 1 lžička kaparů, 50 g kyselých okurek, 100 g čerstvých žampiónů, sekaná petrželka, 2,5 dl kysané smetany, 1 malá cibule, 1 lžice másla
   Hovězí kližku uvaříme v osolené vodě s trochou divokého koření. Oloupané žampióny drobně pokrájíme, orestujeme na másle a dáme vychladnout. Jemně sekanou cibuli, petrželku, kapari, zelený pepř a kostičky kyselé okurky smícháme se zakysanou smetanu, přidáme žampióny, sůl i cukr a zastříkneme worcesterem. Hotovou omáčkou přelijeme teplé maso nakrájené na plátky. Podáváme s opečeným bramborem.
Přejeme dobrou chuť.
 
Zvolte si velikost písma: Malé Střední Velké Extra velké


Proč právě Adeva?


 
 
  • Mnohaleté zkušenosti v oboru
  • Záruka kvality
  • Široká nabídka služeb
  • Návrhy možností stravování
  • Individuální přístup ke klientům
  • Kvalitní stravovací návyky